Фондация Нана Гладуиш - Една от 8

Снимка на Нана Гладуиш

Фондация Нана Гладуиш-Една от 8 е неправителствена организация в подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата и на техните близки. Дейността на Една от 8 изцяло се финансира от индивидуални и корпоративни дарители.

Снимка на Нана Гладуиш

Нашата история

Фондация Една от 8 е основана през 2013 г. от Нана Гладуиш. Нана е известна телевизионна водеща в България. През 2012 г. тя публично обявява в ефира на Нова телевизия, че е с диагноза рак на гърдата. Откровената й изповед трогна милиони българи. Малко по малко Нана започна да превръща личната си битка в кауза от национален мащаб. По време на цялото си лечение, тя не спря да говори за рака и за предизвикателствата, пред които той ни изправя. През 2017 г. Нана беше диагностицирана с рак и на другата гърда. Въпреки всички преживени операции, химиотерапии, лъчетерапии, таргетни терапии и пр., през цялото време тя не спираше да работи и да помага на жените с рак на гърдата в цялата страна. През годините фондацията продължава да се разраства и да разработва все повече програми за подкрепа. Днес Една от 8 е разпозната в обществото и сред пациентите като работеща, развиваща се и уважавана пациентска организация.

Посвещавам Фондация „Нана Гладуиш-Една от 8“ на моя баща, капитан далечно плаване, Стефан Стефанов- Хари, който почина от рак на 25 септември 2007 г. Благодаря ти татко, че ме научи да обичам живота и никога да не се отказвам.

Нашата мисия

Нашата мисия е да помогнем за ранно откриване на рак на гърдата и да достигнем до жени с диагноза рак на гърдата, като предоставяме безплатна информация, психологическа, емоционална и практическа подкрепа. За нас е от изключително значение жените с рак на гърдата и техните близки да запазят качеството си на живот и да продължават да се реализират успешно и пълноценно в обществото.

Нашите програми

Какво постигнахме през годините

20 000

Пациенти, на които сме помогнали

17 500

Информационни и практически консултации

110

Проведени арт-ателиета

1 300

Раздадени комплекта за жени, преминаващи лъчетерапия

768

Раздадени комплекта за след мастектомия

7 000

Комплекта за жени, преминаващи химиотерапия
Нана Гладуиш

Не е нужно да си ЕДНА ОТ 8, за да си Един от нас!

Дари средства за каузата, за да можем да продължим да помагаме!

Използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване. Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика относно бисквитките.