Нана Гладуиш

Основател и Председател на Фондация Една от 8

Казвам се Нана Гладуиш и съм жена с две диагнози рак на гърдата. Носител съм на BRCA1 мутация и съм с висок риск от развитие на определени онкологични заболявания.

От личен опит знам, че онкологичните заболявания са изключително тежко събитие в живота на всеки от нас, независимо от пола, възрастта, социалното положение или финансово състояние. Диагнозата ни изправя пред базисния страх от смъртта, а лечението - пред ужаса от болката и дискомфортта. За нас дори ремисията вече не носи нужното успокоение, защото тя идва с тревожната мисъл „Как да продължа живота си от тук насетне?“.

Преминаването през онкологично заболяване изправя пред огромни предизвикателства не само пациента, но и всички хора от близкото му обкръжение.

Създадох Фондация Една от 8, за да не сте сами - във всичко онова, което мислите, чувствате и преживявате. Дори ти, която си здрава и днес се страхуваш да отидеш на профилактичен преглед - и ти не си сама.

Ела да се запознаем. Ние сме готови да те изслушаме, да те разберем, да те подкрепим, да те приемем такава каквато си – теб и цялото ти семейство.

Нана Гладуиш
Нана Гладуиш

Нашият екип

Гергана Богданова

Гергана Богданова

„Казвам се Гергана Богданова. Имам дългогодишен опит в управление на административни процеси и корпоративна социална отговорност в различни бизнес сектори. За мен, докосването до работата с добавена стойност през годините, в които се занимавах с корпоративна социална отговорност, запали любов за цял живот и от тогава изпитвам необходимост с труда си да давам повече на общността, в която живея. Усещам смисъла да работя за другите всеки ден. Още в първия ми разговор с Нана Гладуиш, докато ми разказваше за мисията на фондацията, за грижата към общността на жените с рак на гърдата и към техните близки, разбрах, че това е моето място, въпреки, че не съм с диагноза рак на гърдата. Вярвам, че със знанията и уменията си съм полезна. Нося и огромното желание и мотивация да уча нови неща и да давам всичко от себе си.“

Антонина Топалова

Антонина Топалова

“Здравейте, мили момичета и жени, които се сблъсквате с думите: „Имате рак на гърдата, положението е сериозно и трябва да се справим с проблема”. Разбирам ви напълно, защото и аз през 2005 г. на празника на София – Вяра, Надежда и Любов – чух за първи път тези думи. Чух ги и втори път през 2023 г. Тук съм, за ви помогна със знанията и уменията си като психоложка, преминала през ужаса, съмненията, страха и надеждата последвали диагнозата. Моето послание към вас е: Събуждайте се всеки ден с мисълта, че съдбата ви е дала шанс да започнете живота си с обич към себе си и света. Останалото се случва по най-добрия за вас начин.”

Жечка Илиева-Жужа

Жечка Илиева-Жужа

„Мога да се представя като Жечка Илиева, дъщеря, сестра, майка, любима, сървайвър, детски психолог и куп други неща, но предпочитам да започна с цитат от Пипи Дългото чорапче: “Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите”. Разбрах за себе си, че съм нещотърсащ едва след като ме срещна болестта в началото на 2013 година. Много мислих върху това, защо ми се случи. И отговорите започнаха да идват от само себе си… Аз отделях прекалено много време и сили, за това да обгрижа другите, забравяйки за себе си. И изведнъж осъзнах, че това е път за никъде. Че трябва да погледна навътре, а не навън, да намеря опора в себе си, а не във външните проявления. Така започнах да да изучавам собствените си способности за самовъзстановяване. Дадох си сметка, че смисълът на урока става ясен с времето. Днес, живея в разбирателство с вътрешния си свят и се опитвам да помагам и на другите да се преоткрият…с Любов!“

Лора Георговска

Лора Георговска

„Казвам се Лора и силно вярвам, че нещата, които ни се случват, не са случайни. Преди 30 години майка ми беше оперирана от рак на гърдата на възраст много близка до моята, когато се присъединих към екипа на фондация Една от 8. Сега съм напълно щастлива с това, което правя във фондацията. Грижата за жените с рак на гърдата и подкрепата, която можем да им дадем, ме карат да се чувствам удовлетворена и полезна с работата си. Екипът е малък, но сърцата са големи и затова вярвам, че ще продължим да помагаме на засегнати от рак жени и на техните близки отново да се усмихват.“

Нашите сътрудници

Адвокат Деница Люнчева

Адвокат Деница Люнчева

Адвокат Деница Люнчева е член на Софийска адвокатска колегия, с над 15-годишен опит в областта на сигурността на информацията, защитата на личните данни, договорното право, трудовото право, гражданското право и процес, административното право и процес, разрешаването на спорове и организационното консултиране. Има дългогодишен опит като главен юрисконсулт и експерт към Съвета за социално партньорство в МВР. Почетен председател на Асоциация за защита на личните данни и член на Настоятелството на Български фонд за жените от 2018 г.

Надежда Милева

Надежда Милева

„Ще опиша дългосрочността и профила на работата си с едно изречение. Нямам работен ден, а време, в което съм до този, който е загубил вяра, смисъл и любов.“

Милослава Найденова

Милослава Найденова

Милослава Найденова завършва Национална художествена академия през 2007 г. със специалност живопис, а през 2004 г. започва обучение при Димитър Коклин и трупа опит в кино продукции, реклами, клипове и фотосесии. В периода 2006 г. – 2009 г. работи като гримьор в театър Българска армия, а след това продължава кариерата си в “Шоуто на Слави” , както и в редица продукции, като “Гласът на България”, “България търси талант”, мащабни концерти, филми и др. „Обожавам да виждам звезди в очите, когато съм в помощ на нечие самочувствие!“

Венета Евтимова

Венета Евтимова

Венета Евтимова е преминала обучения по йога към ISPA, ин йога към Open Doors, йога и солар рейки към Himalaya Yoga Peeth International Institute of Yoga and Philosophy и е сертифициран Yoga Alliance учител. Преминала е и обучение към Българска йога асоциация за преподаване на йога на хора с онкологични заболявания. Продължава да се обучава в различни курсове и семинари, свързани с човешката физиология, психомоторика и енергетика.
Нана Гладуиш

Не е нужно да си ЕДНА ОТ 8, за да си Един от нас!

Дари средства за каузата, за да можем да продължим да помагаме!

Използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване. Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика относно бисквитките.