Една от 8 стартира проект "Rebuilding lives of Breast Cancer Survivors" по програма "Еразъм +"

Автор:
18/10/2023
мин за четене

Фондация "Една от 8" с гордост обявява старта на проекта "Rebuilding lives of Breast Cancer Survivors" (2023-1-BG01-KA210-ADU-000167184) по програма "Еразъм +", сектор: Образование за възрастни. Този проект е осъществен в партньорство с Democritus University of Thrace, Комотини, Гърция, и има за цел да подпомогне жените, преживели рак на гърдата.

Проектът "Rebuilding lives of Breast Cancer Survivors" е насочен към жени на възраст между 30 и 55 години, които са преминали през лечението на рак на гърдата. Основните цели на проекта включват:

  • Насърчаване на физическото и психическото здраве на жените, преживели рак на гърдата.
  • Развитие на умения и устойчивост – проектът ще предостави възможности за обучение и развитие на нови умения, които да помогнат на жените да се справят с предизвикателствата след лечението.
  • Подкрепа за успешната интеграция в обществото и трудовия пазар – чрез различни инициативи и програми, участничките ще получат подкрепа в прехода към активен социален и професионален живот.

В рамките на проекта ще бъдат създадени три модула:

  • Модул “Реадапрация и реинтеграция в активния живот” след лечението 
  • Модул “Физически активности” за подобряване на физическата активност след приключване на лечението за рак на гърдата
  • Модул “Връщане на пазара на труда” след лечението

Проектът "Rebuilding lives of Breast Cancer Survivors" е от изключителна важност за жените, преживели рак на гърдата, тъй като предоставя необходимата подкрепа за възстановяване и връщане към нормалния живот. 

Фондация "Една от 8" изказва своята благодарност към Democritus University of Thrace за партньорството и съвместните усилия в осъществяването на този важен проект. 

Благодарение на програмата "Еразъм +", сектор "Образование за възрастни", проектът ще има възможност да достигне до много жени и да им предложи необходимата подкрепа и ресурси.

Имате нужда от подкрепа или информация?
Свържи се с нас
Имате нужда от подкрепа или информация?
Свържи се с нас
Използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване. Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика относно бисквитките.