Една от 8 взе участие в V Годишна национална конференция „Дни на психоанализата в болнична среда“

Автор:
20/11/2023
мин за четене

Психолозите на фондация "Една от 8", Антонина Топалова и Жечка Илиева-Жужа, бяха лектори на V Годишната национална конференция „Дни на психоанализата в болнична среда – Мостове и противоречия“, която се проведе на 18-ти и 19-ти ноември 2023 г. в София. Конференцията събра на едно място водещи експерти и професионалисти в областта на психоанализата и психотерапията, за да обсъдят новостите и предизвикателствата в тази важна област.

В рамките на презентацията „Големият страх от една дума“, Антонина Топалова и Жечка Илиева-Жужа споделиха своята експертиза и дългогодишен опит от всекидневната си работа във фондация "Една от 8". Те представиха методи и техники, които използват при работа с жени, диагностицирани с рак на гърдата, за да им помогнат да се справят с емоционалните и психологическите предизвикателства, свързани с болестта.

Една от основните дейности на фондация "Една от 8" е предоставянето на психологическа подкрепа на жени с рак на гърдата и на техните семейства. Психолозите на фондацията работят ежедневно, за да осигурят емоционална подкрепа, помощ при справяне със стреса и тревожността, както и консултации за подобряване на психическото здраве на пациентите. Тази подкрепа е от съществено значение за подпомагане на жените по пътя на лечението и след приключването му и за повишаване на качеството им на живот.

Фондация Една от 8 изказва своите благодарности на Ателие за свободни асоциации, Асоциацията на психоаналитичните психотерапевти в медицинските среди (АППМС) и Националния център по психосоматика за поканата и възможността да участват в тази важна конференция. Събития като това са от ключово значение за обмен на знания и опит, както и за разширяване на възможностите за сътрудничество и подкрепа между професионалистите в областта на психоанализата и психотерапията.

Имате нужда от подкрепа или информация?
Свържи се с нас
Имате нужда от подкрепа или информация?
Свържи се с нас
Използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване. Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика относно бисквитките.