Не си сама

Като част от програмата „Не си сама“, екипът ни предоставя психологическа, емоционална и информационна подкрепа през следните активности:

Информационни и практически консултации за жени с рак на гърдата

Всяка жена, чула диагнозата рак на гърдата, кактои нейните близки, имат нужда да получат отговор на много възникнали въпроси.

На място в Клуба на Една от 8, както и по телефони имейл, екипът ни предлага безплатни информационни и практически консултации,които да помогнат на жените да разберат поставената им диагноза, назначенотолечение и да направят най-подходящия избор за себе си. Нашите специалисти, същожени, диагностицирани с рак на гърдата и преминали лечение, споделят опита изнанията си за различни аспекти на противораковите терапии и справянето съсстраничните ефекти, както и насоки по пътя на пациента и социалните им права.Дават практически съвети относно избора и употребата на перука, епитеза, тюрбани др.

Индивидуални психологически консултации за жени с рак на гърдата и техните близки

Диагнозата рак на гърдата може да бъде едно отнай-тежките събития в живота на една жена. В такъв момент пациентите често незнаят към кого да се обърнат, за да споделят страховете и тревогите си и дабъдат разбрани и подкрепени. Промяната в стила и начина на живот на лекуващатасе жена влияе върху психическия климат на цялото семейство.

Подкрепата за жените с рак на гърдата и технитеблизки е от изключителна важност през всички етапи на лечението, затова при насна място в Клуба на Една от 8 те могат напълно безплатно да получатиндивидуални психологически консултации от психолога на фондацията - също жена,преминала през диагнозата.

Използваме и възможностите за онлайн комуникацияза тези, които не са от София, или нямат възможност да ни посетят на място.

Индивидуални психологически консултации с детски психолог

Диагнозата рак на гърдата е тежко изпитание завсяка жена. Но за майка, която се грижи за малки деца, диагнозата носидопълнителни притеснения – кога и как да съобщи на децата, как и дали да говорис тях за болестта, как да се справи с реакцията им и да бъде опора.

Децата са отражение на атмосферата в дома иповедението на своите родители, изживяват по свой начин случващото се и иматнужда от помощ да го осмислят. В този момент е от изключителна важност иродителите и детето да намерят помощ и подкрепа, за да продължат напред.

Детският ни психолог предоставя безплатнипсихологически консултации на деца и техните родители и им помага да преминатпрез трудния период.

Използваме и възможностите за комуникация презтелефон и Вайбър за дистанционна консултация на тези, които не са от София, илинямат възможност да ни посетят на място.

Групи завзаимопомощ за жени с рак

Периодично сформираме безплатни групи завзаимопомощ, подходящи както за жени с рак на гърдата, така и за пациенти сдруги онкологични заболявания.

Групите за взаимопомощ събират хора с общпроблем, за да споделят личните си истории един с друг. Те са модерирани отспециалисти психолози.

Участниците намират емоционална помощ и подкрепа,обменят информация, търсят ефективни начини за справяне със ситуацията,разбират, че не са сами в изпитанието.

Срещите се организират и провеждат в защитенасреда, толерантна и спокойна атмосфера, която гарантира конфиденциалността наприсъстващите и споделената информация. Групите са с постоянен състав, неповече от 10 до 12 жени и продължават 6 седмици.

Използваме и онлайн възможностите на платформатаZOOM за дистанционно участие в групите за взаимопомощ за дамите, които не са отСофия, или нямат възможност да дойдат в Клуба на Една от 8.

Групи за взаимопомощ за близки на жени с рак

Всеки месец в Клуба на Една от 8 организирамесреща с близки на жени с рак. Диагнозата е изпитание не само за болната жена,но и за близките ѝ. В този труден момент те също имат огромната нужда да бъдатизслушани и подкрепени, да срещнат и други хора в тяхното положение и даобменят опит.

На нашите срещи са добре дошли партньорите, дъщерите,синовете, родителите и приятелите, които искат да споделят преживяванията си,свързани с грижите за любимите си близки.

Срещите се модерират от нашите психолози ипротичат в защитена среда, толерантна и спокойна атмосфера, която гарантираконфиденциалността на присъстващите и на споделената информация.

Юридически консултации

Фондация Една от 8 предлага безплатни правни консултации за жени с рак на гърдата.

Нашият адвокат отговаря на въпроси относно болничен, платен и неплатен отпуск, пенсиониране по болест или други професионални и лични теми, които изискват консултация с юрист.

Арт-Терапия

Веднъж в месеца в Клуба на Една от 8 организираме арт-ателие. Арт-терапията е форма на психотерапия, която дава възможност за творческо, невербално изразяване чрез използване на художествени материали, като не е необходим опит или умения в изобразителните изкуства.

Арт-терапията подобрява менталното, емоционалното и физичecĸoтo състояние на участниците. Темите и художествените материали всеки път са различни – от рисуване с бои до моделиране с глина и  хлебна арт-терапия.

Насреща е специалистът

„Насреща е специалистът“ е най-новата активност в Клуба на Една от 8. Каним жените с рак на гърдата на среща със специалист от различна област, свързана с лечението, рехабилитацията на заболяването и качеството на живот на пациентите.

Използваме и онлайн възможностите на платформата ZOOM за дистанционно участие за дамите, които не са от София, или нямат възможност да дойдат в Клуба на Една от 8.

Консултации от професионален гримьор

Всяка жена има нужда да се чувства красива и уверена. Често обаче самочувствието на жените с рак на гърдата страда заради всичко, през което преминават по време на лечение. За да им помогнем да се научат да преодоляват неудобствата и да не спират да виждат колко красиви са всъщност – с коса или без коса, с вежди или без вежди, Една от 8 предоставя безплатни консултации с професионален гримьор.

Нашите гримьори дават компетентните си съвети в Клуба на Една от 8 и ZOOM сесии и учат дамите как още по-добре да разкрият красотата и женствеността си.

Нана Гладуиш

Не е нужно да си ЕДНА ОТ 8, за да си Един от нас!

Дари средства за каузата, за да можем да продължим да помагаме!

Използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване. Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика относно бисквитките.